Preloader Image
office@nipo.gov.ua
  • Українська
  • English
  • ІР ОФІС ДОЛУЧАЄТЬСЯ ДО РОЗРОБКИ МЕХАНІЗМІВ УПРАВЛІННЯ КОНФІСКОВАНИМИ АКТИВАМИ
    13 Січня 2023 Коментарів немає patent_edgel

    ІР ОФІС ДОЛУЧАЄТЬСЯ ДО РОЗРОБКИ МЕХАНІЗМІВ УПРАВЛІННЯ КОНФІСКОВАНИМИ АКТИВАМИ

    ІР офіс підтримує ініціативу щодо створення робочої групи з розробки механізмів, завдяки яким держава може управляти інтелектуальною власністю конфіскованих підсанкційних активів. Для цього ІР офіс готує меморандум про співпрацю з Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

     

    За словами очільниці ІР офісу Олени Орлюк, така співпраця з АРМА, окрім іншого, передбачає певні зміни у відображенні інформації в державних реєстрах.

     

    «Нам потрібні дієві механізми управління нематеріальними активами підсанкційних осіб. Найперше — інформація у держреєстрах. ІР офіс має забезпечити відображення у цих реєстрах інформації про управління державою певними активами  як конфіскованими. Зараз в реєстрах є дані тільки про власника і не відображається інформація стосовно третіх осіб, в управлінні яких знаходяться нематеріальні активи. А в умовах війни і санкцій для ефективної роботи з нематеріальними підсанкційними активами такі дані потрібні. Однак, це лише невелика частка нашої роботи. Нині в держави немає методик і механізмів, як саме третя особа, якій передаються права на інтелектуальну власність, може ефективно управляти цими активами і їх потрібно напрацювати», — підкреслила Олена Орлюк.

     

    ІР Офіс зі свого боку докладатиме максимум зусиль, щоб держава Україна змогла ефективно використовувати заарештовані нематеріальні активи підсанкційних осіб і отримувати від їх використання прибуток. Це необхідні кошти для подальшої відбудови України від наслідків повномасштабного російського вторгнення.

    patent_edgel
    patent_edgel
    administrator

    Коментарів немає