Preloader Image
office@nipo.gov.ua
  • Українська
  • English
  • Медіація в Україні і міжнародний досвід: фахівці IP офісу взяли участь у форумі “Медіація і право”
    29 Липня 2024 Коментарів немає Олексенко Олексій

    Медіація в Україні і міжнародний досвід: фахівці IP офісу взяли участь у форумі “Медіація і право”

     

    Які підвищити довіру до медіації та який міжнародний досвід може запозичити в цьому напрямі Україна? Це обговорювали під час панельної онлайн-дискусії “Медіація у спорах інтелектуальної власності: перспективи для правоволодільців, бізнесу, держави”, яка відбулась на полях Міжнародного форуму “Медіація і право”.

     

    Очільниця Центру медіації та посередництва IP офісу Ауріка Грибовська наголосила на важливості міжнародної співпраці та обміну знаннями для підвищення ефективності медіаційних процесів:

     

    Міжнародний обмін досвідом є одним із ключових елементів у розвитку медіації. Спільні зусилля та партнерство сприяють не лише підвищенню рівня професіоналізму, але й зміцненню довіри до медіації як до дієвого інструменту вирішення спорів”.

     

    З презентацією виступу Ауріки Грибовської можна ознайомитись за посиланням.

     

     

    Дискусія, модераторкою якої виступила професіонал Центру медіації та посередництва ІР офісу Олександра Падучак, стала платформою для обміну інноваційними підходами до вирішення спорів у сфері інтелектуальної власності. Учасники мали можливість ознайомитися з організацією роботи Центрів медіації ВОІВ, EUIPO та ІР офісу, що забезпечило унікальний простір для обміну досвіду.

     

    Зокрема серед спікерів дискусії були:

     

    • Іша Сінгх, менеджерка судових справ, відділ вирішення спорів з питань інтелектуальної власності, ВОІВ.

     

    • Лідія Левицька, менеджерка судових справ, відділ вирішення інтернет-спорів, ВОІВ.

     

    • Марісоль Ортс Морено, юрист у сфері інтелектуальної власності, член служби ADR Відомства інтелектуальної власності Європейського Союзу (EUIPO), акредитований медіатор, Іспанія.

     

    • Александра Кроукур, юрист у сфері інтелектуальної власності (торговельні марки та промислові зразки), медіатор EUIPO, Іспанія.

     

    • Джеремі Лек, юрист, який має практику у Швейцарії, США та Великобританії, та спеціалізується на міжнародних спорах у сфері інтелектуальної власності та відповідному вирішенні спорів, Швейцарія.

     

    • Богдана Хименко, медіаторка, адвокатка, Україна.

     

     

    В рамках форуму IP офіс було нагороджено відзнакою Української академії медіації “Партнер медіації” за підтримку розвитку медіації в Україні.

     

    Довідково:

     

    Міжнародний форум “Медіація і право” – це наймасштабніша спеціалізована подія в Україні, присвячена розвитку медіації та інших альтернативних способів вирішення спорів.

     

    Мета заходу — сприяння розвитку медіації як ефективного інструменту врегулювання конфліктів, підвищенню якості медіаційних послуг, обміну кращими практиками, а також створенню умов для взаємодії і співпраці.

     

    Читайте також:

     

    Розвиток медіації в IP сфері: відбулась тематична дискусія Асоціації правників України

     

    Розвиток медіації в Україні: ІР офіс розробив детальний ґайд для бізнесу

     

    Олексенко Олексій
    Олексенко Олексій
    administrator

    Коментарів немає