Preloader Image
office@nipo.gov.ua
  • Українська
  • English
  • IP офіс зареєстрував авторське право на комп’ютерну програму для ЗВО, розроблену Науковим парком Житомирської політехніки
    14 Серпня 2024 Коментарів немає Олексенко Олексій

    IP офіс зареєстрував авторське право на комп’ютерну програму для ЗВО, розроблену Науковим парком Житомирської політехніки

     

    Унікальна інноваційна розробка Digital University UA – це програмне рішення, яке дозволить університетам ефективно впроваджувати сучасні цифрові бізнес-процеси та створювати комплексні екосистеми управління освітніми закладами. Отже, це – важливий крок у напрямі діджиталізації вищої освіти в Україні.

     

    Програма Digital University UA, створена командою Наукового парку Житомирської політехніки, отримала реєстрацію авторського права. 14 серпня 2024 року керівництву університету було вручено відповідне свідоцтво від Українського національного офісу інтелектуальної власності.

     

    Команди IP офісу та Житомирської політехніки під час вручення свідоцтва про реєстрацію авторського права на Digital University UA

     

    Що це за програма

     

    Модулі та сервіси Digital University UA комплексно охоплюють різноманітні процеси управління ЗВО, надають можливість організації ефективного онлайн-навчання та дистанційного управління освітнім процесом. Перш за все система допоможе ефективно синхронізувати інформацію про студентів та викладачів з ЄДЕБО (Єдина державна електронна база з питань освіти).

     

    Також для викладачів будуть доступні такі модулі і сервіси:

     

    • електронний кабінет, що надає доступ до відомостей онлайн,
    • календар заходів і подій,
    • електронні табелі, рейтингування студентів за результатами сесії,
    • конструктор освітніх програм та навчальних планів;
    • висвітлення професійних заходів та публікацій викладачів.

     

    Модулі і сервіси Digital University UA, які будуть корисні для студентів:

     

    • залікова книжка,
    • обхідні листи онлайн,
    • адміністрування гуртожитків через онлайн-систему;
    • проведення платежів за навчання та проживання;
    • електронне голосування,
    • обрання навчальних дисциплін.

     

    Інструмент для цифрової трансформації вищої освіти

     

    Ця розробка важлива не лише для ефективної роботи українських університетів, а й для розбудови інноваційної екосистеми в Україні та культури інтелектуальної власності, – наголосила директорка ІР офісу Олена Орлюк:

     

    Я, як професор й викладач із багаторічним стажем, дійсно пишаюсь командою Житомирської політехніки і щиро радію результатам їхньої роботи. Бо розумію, як це допоможе і викладачам, і студентам, і адміністраціям університетів, оскільки автоматизує багато бюрократичних процесів, що забирають час людей.

     

    Digital University UA – це справді інноваційний підхід до організації освіти і роботи ЗВО. Однак не менш важливо, що цей унікальний продукт тепер має захист інтелектуальної власності в Україні. І я радію ще й від того, що наша праця над підвищенням ІР культури в країні не проходить даремно. І це один із результатів цієї роботи. 

     

    Я переконана, що чимало українських університетів будуть використовувати Digital University UA для своєї роботи, і вірю, що цією розробкою можуть зацікавитися за кордоном. Бо вона має потенціал і перспективу”.

     

    Також, за словами очільниці IP офісу, реєстрація (а отже і охорона) авторського права на комп’ютерну програму є ключовим кроком для підвищення ринкової цінності цієї розробки – її ефективної комерціалізації, що, в свою чергу, дозволяє забезпечити фінансову підтримку для подальших досліджень. А це сприяє зростанню інноваційної економіки та створює нові можливості для стратегічних партнерств.

     

    Свідоцтво, що засвідчує авторське право на комп’ютерну програму.

     

    Ректор Житомирської політехніки Віктор Євдокимов розповів, що Digital University UA вже готова до реалізації в університетах України і вже є бажаючі працювати з цією системою. Він впевнений, що інноваційне програмне рішення стане важливим інструментом для цифрової трансформації ЗВО України.

     

    Читайте також:

     

    Акселерація стартапів: у Житомирській політехніці презентували інноваційні продукти українських інженерів

     

    Розпочався відбір на Премію молодих винахідників 2025 EPO: як подати заявку та які призи можна виграти

     

    Олексенко Олексій
    Олексенко Олексій
    administrator

    Коментарів немає