Preloader Image
office@nipo.gov.ua
  • Українська
  • English
  • Популяризація інноваційності: IP офіс долучився до заходів Європейських днів досліджень та інновацій у Івано-Франківську
    15 Жовтня 2024 Коментарів немає Олексенко Олексій

    Популяризація інноваційності: IP офіс долучився до заходів Європейських днів досліджень та інновацій у Івано-Франківську

     

    Комерціалізація винаходів неможлива без формування культури інновацій в суспільстві. А для цього потрібні зусилля на всіх рівнях – від школи до державних програм.

     

    На цьому наголосила начальниця департаменту інноваційного розвитку ІР офісу Ольга Кронда під час виступу на заходах Європейських днів досліджень та інновацій 2024 в Івано-Франківську, які об’єднали ключових гравців з різних секторів, щоб обговорити шляхи розвитку інноваційної екосистеми України:

     

    Популяризація інноваційності — це довготривалий процес, який починається з освіти, підтримки стартапів та відкриття нових можливостей для молоді. Наше завдання — показати, що інновації можуть бути доступними та корисними кожному.

     

    Проєкт “Нова економіка Івано-Франківська” створює необхідні умови для розвитку цих інновацій та їх виходу на ринок. ІР офіс, в свою чергу, активно сприяє розвитку інновацій, проводячи тренінги, воркшопи, спеціалізовані програми, які допомагають підприємцям і стартапам зрозуміти, як захистити свої розробки та як комерціалізувати їх на ринку”, – підкреслила представниця ІР офісу.

     

     

    Ольга Кронда

     

    Також очільниця департаменту інноваційного розвитку ІР офісу виступила спікеркою на панельній дискусії, присвяченій комерціалізації патентів. Зокрема, Ольга Кронда зазначила:

     

    Комерціалізація патентів є важливим інструментом, що дозволяє перетворити інноваційні ідеї на конкурентоспроможні продукти. Вона не лише захищає унікальні розробки, але й відкриває нові можливості для отримання доходу та стимулює розвиток підприємництва. Крім того, співпраця між місцевими підприємцями, науковими установами та державними органами є ключем до успішної реалізації інноваційних ініціатив і стимулювання економічного зростання в регіоні”.

     

    Як приклад подібної взаємодії стейкхолдерів, було відзначено створення комплексу інноваційної інфраструктури на території Промприлад.Реновація в межах того ж проєкту “Нова економіка Івано-Франківську”. Тут вже діють спеціальна майстерня технологій (мейкерспейс), наукова лабораторія та оновлене укриття. Окрім інфраструктурних рішень, проведені освітні програми, підтримка бізнесу у вигляді інноваційних ваучерів, заходи, тренінги, консалтинг у форматі “Швидкої бізнес-допомоги” та поглиблений консалтинг для малого та середнього бізнесу.

     

         

    Фото: Антон Куба.

     

    Довідково:

     

    Європейські дні досліджень та інновацій – платформа для розгляду нових можливостей у контексті масштабного трирічного проєкту “Нова економіка Івано-Франківська”, який покликаний стимулювати інноваційний розвиток міста. Цей проєкт фінансується Європейським Союзом в рамках програми “Мери за економічне зростання” і має на меті створення умов, за яких патенти, технології, розробки та ідеї перетворюватимуться у продукти з високою доданою вартістю.

     

    Проєкт концентрується на трьох пріоритетних напрямах:

     

    • продуктовому дизайні,

     

    • прикладній науці,

     

    • сталих практиках будівництва.

     

    Над реалізацією проєкту працюють п’ять партнерів:

     

    • Виконавчий комітет міської Ради,

     

    • Промприлад.Реновація,

     

    • Тепле Місто,

     

    • урбаністична лабораторія Металаб,

     

    • агенція економічного розвитку PPV.Knowledge Networks.

     

    Читайте також:

     

    На базі National IP&Innovations Hub розроблено інтерактивні дашборди розвитку IP та інновацій в Україні

     

    Інновації в регіонах: відкриття TISC і новий рівень співпраці IP офісу з торгово-промисловою палатою у Чернігові

    Олексенко Олексій
    Олексенко Олексій
    administrator

    Коментарів немає