Preloader Image
office@nipo.gov.ua
  • Українська
  • English
  • Закарпатське вино отримало географічне зазначення 
    30 Травня 2024 Коментарів немає Irena

    Закарпатське вино отримало географічне зазначення 

     

    ІР офіс зареєстрував нове географічне зазначення* – “Закарпаття/Закарпатське вино”. Його носитимуть білі, рожеві і червоні вина, які виробляються на території південно-західної частини Закарпатської області, де закінчується Паннонська рівнина та переходить у схили Карпатських гір Закарпатської області.

     

    Мова йде про землі Берегівського, Ужгородського, Хустського та Мукачівського районів.

     

    Заявник – громадська спілка “Виноградарі та винороби Закарпаття”.

     

    На сьогодні до Державного реєстру України географічних зазначень внесено відомості про 25 географічних зазначень для товарів, що походять з території України. Це 8 географічних зазначень для мінеральної води, 12 – для вина, 2 – для сирів, 2 – для товарів народних промислів, 1 – для черешні.

     

    Протягом минулого року ІР офіс зареєстрував 4 українських географічних зазначення для вина: Шабаг, Аша-Абаг, Ялпуг та Придунайська Бессарабія.

     

    IP словник

     

    *Географічне зазначення – найменування місця, що ідентифікує товар, який походить з певного географічного місця та має особливу якість, репутацію чи інші характеристики, зумовлені головним чином цим географічним місцем походження, і хоча б один з етапів виробництва якого (виготовлення (видобування) та/або переробка, та/або приготування) здійснюється на визначеній географічній території.

     

    Читайте також:

     

    В ЄС набрав чинності новий Регламент про географічні зазначення для сільськогосподарської продукції, вин та спиртних напоїв

     

    Проєкт Національної IP стратегії: відбулося секторальне обговорення блоку “Торговельні марки і географічні зазначення”

     

    Українські вина Шабаг, Аша-абаг, Ялпуг та Придунайська Бессарабія набувають статус географічного зазначення

    Irena
    Irena
    administrator

    Коментарів немає