Preloader Image
office@nipo.gov.ua
  • Українська
  • English
  • Затверджено персональний склад Комісії “Україна”
    26 Червня 2024 Коментарів немає Irena

    Затверджено персональний склад Комісії “Україна”

     

    Сьогодні, 26 червня 2024 року, наказом УКРНОІВІ №102/2024 затверджено погоджений Міністерством економіки України персональний склад Комісії з надання дозволу на використання в торговельній марці офіційної назви та міжнародного літерного коду держави Україна та/або на включення до зображення торговельної марки імітації малого Державного Герба України (Комісія “Україна”).

     

    Комісія “Україна” складається із семи членів, серед яких працівники ІР офісу та посадові особи Мінекономіки.

     

    Затвердження персонального складу є підставою для початку роботи колегіального органу, утвореного Національним органом інтелектуальної власності, функції якого виконує УКРНОІВІ (IP офіс).

     

    Про дату першого засідання Комісії “Україна” буде повідомлено на офіційному вебсайті ІР офісу.

     

    Завданням Комісії є колегіальний розгляд поданих до неї клопотань про надання дозволу на використання в торговельній марці офіційної назви та/або міжнародного літерного коду держави Україна та/або на включення до зображення торговельної марки імітації малого Державного Герба України.

     

    “Відновлення роботи Комісії “Україна” є важливим з декількох причин. По-перше, це забезпечення захисту державних символів, які національний бізнес використовуватиме з комерційною метою. По-друге, це зміцнення національної ідентичності. Належне використання офіційних символів сприятиме збереженню та популяризації національних цінностей і культури. У підсумку це підвищуватиме престиж нашої країни на міжнародній арені”, – переконана очільниця ІР офісу Олена Орлюк.

     

    Звернення до Комісії забезпечить можливість заявників реалізувати своє право отримати дозвіл на використання в торговельній марці офіційних позначень, які стосуються України. На цьому наголосив голова Комісії “Україна”, перший заступник директора ІР офісу Богдан Падучак.

     

    “Такий дозвіл можуть отримати як громадяни України, так і фізичні особи-підприємці та юридичні особи. Але за певних умов. Зокрема, використання національної символіки не має суперечити публічному порядку та загальновизнаним принципам моралі. Є й інші фактори, які враховуватимуться при розгляді клопотань – наприклад, те що товари або послуги (для яких заявлено торговельну марку) мають промислову, соціальну, освітню, наукову, культурну чи художню цінність, цінність для галузей економіки України” – зазначив Богдан Падучак, додавши, що дозвіл не буде надаватися особам, до яких застосовано персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції).

     

    З наказом Міністерства економіки України від 20 грудня 2023 року №19944 “Про затвердження Положення про Комісію з надання дозволу на використання в торговельній марці офіційної назви та міжнародного літерного коду держави Україна та/або на включення до зображення торговельної марки імітації малого Державного Герба України” можна ознайомитись за посиланням.

     

    Читайте також:

     

    Роботу Апеляційної палати Національного органу інтелектуальної власності (IP офісу) – відновлено

     

    Мін’юст зареєстрував Положення про Комісію “Україна”

    Irena
    Irena
    administrator

    Коментарів немає