Preloader Image
office@nipo.gov.ua
  • Українська
  • English
  • Використання цифрових механізмів значно підвищить ефективність альтернативних способів вирішення спорів – Владислав Білоцький під час Генасамблеї ВОІВ
    15 Липня 2024 Коментарів немає Irena

    Використання цифрових механізмів значно підвищить ефективність альтернативних способів вирішення спорів – Владислав Білоцький під час Генасамблеї ВОІВ

     

    Глобальна ІР спільнота, яку об’єднує Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ), має консолідувати ще більше зусиль для боротьби з підробками і піратством, для обміну досвідом і найкращими практиками у забезпеченні належних інституційних механізмів для збалансованої та ефективної політики у сфері права інтелектуальної власності. У цьому контексті робота Консультативного комітету ВОІВ з питань правозастосування (ACE) є ключовою.

     

    Про це заявив заступник директора українського ІР офісу Владислав Білоцький, виступаючи щодо пункту 10(vi) порядку денного “Звіт про діяльність Консультативного комітету з питань правозастосування” 15 липня 2024 року в межах 65-ї серії засідань Асамблей держав-членів ВОІВ.

     

    “Україна вітає обговорення та обмін національними стратегіями та досвідом щодо ефективних шляхів боротьби з підробками у відповідь на сучасні виклики, такі як цифрова трансформація, штучний інтелект, метапростір, цифрове піратство”, – запевнив Владислав Білоцький.

     

    За його словами, з огляду на це, Центр медіації та посередництва, який працює на базі українського ІР офісу, розробляє комплексну стратегію діджиталізації, спрямовану на інтеграцію сучасних технологій та цифрових інструментів, включаючи створення онлайн-платформи (на кшталт платформи ВОІВ eADR), для автоматизації процедур альтернативного розгляду спорів.

     

    “Ми переконані, що використання цих механізмів значно підвищить ефективність альтернативних способів вирішення спорів. Значною мірою це підтверджується досвідом ВОІВ”, – зауважив Владислав Білоцький.

     

    Окрім того, у межах впровадження кращих практик ЄС при українському ІР офісі створено Центр спостереження з питань порушень прав інтелектуальної власності, який є спеціалізованою платформою, що об’єднує широке коло зацікавлених сторін: експертів, представників уряду, правоохоронних та митних органів, бізнесу та громадських організацій.

     

    “Робота Центру зосереджена на обміні досвідом, навчанні представників правоохоронних та митних органів, створенні робочих та експертних груп для аналізу законодавства та судової практики, проведенні просвітницьких заходів та науково-дослідницької діяльності. Одним із прикладів такої діяльності є нещодавній звіт “Статистика розслідування та розгляду справ з питань інтелектуальної власності за 2019-2023”, який надає комплексну інформацію про діяльність судової системи у IP сфері, а також про виклики та тенденції у сфері захисту прав інтелектуальної власності”, – поділився представник української урядової делегації.

     

    Насамкінець він подякував Секретаріату та ВОІВ за постійну співпрацю та обмін досвідом у сфері захисту прав інтелектуальної власності. Владислав Білоцький висловив сподівання на подальший прогрес в обговоренні ефективних підходів до розв’язання проблемних питань на майбутніх сесіях цього комітету.

    Читайте інші новини з Генасамблеї:

     

    Україна готова долучатися до проєктів ВОІВ, направлених на глобальний розвиток ІР сфери та підтримку IP офісів в умовах кризи, – Богдан Падучак

     

    Інтелектуальна власність знову стала заручницею в руках терористичної держави – заява України щодо привласнення рф позначення “Мелітопольська черешня”

     

    Країна-терорист не може мати жодних привілеїв від ВОІВ, – Олена Орлюк під час зустрічі з Гендиректором ВОІВ Дареном Тангом

    Irena
    Irena
    administrator

    Коментарів немає