Preloader Image
office@nipo.gov.ua
  • Українська
  • English
  • Триває відбір вин-амбасадорів України: як долучитися
    13 Серпня 2024 Коментарів немає Олексенко Олексій

    Триває відбір вин-амбасадорів України: як долучитися

     

    Вина, що отримують офіційний статус, стануть частиною колекції центру La Cité du Vin (Місто вина в Бордо), який є найбільшим у світі музеєм виноробства. 

     

    В Україні триває відбір вин-амбасадорів в межах міжнародного проєкту “Українське вино – частина світової культурної спадщини вина La Cité du Vin. Його проводить корпорація “Укрвинпром” і Дипломатична академія МЗС спільно з Асоціацією сомельє України.

     

    Вина, що за підсумками конкурсу отримають статус офіційних амбасадорів країни, стануть частиною колекції центру La Cité du Vin, який є найбільшим в світі музеєм виноробства. Там їх пропонують для дегустації відвідувачам і спрямовують на престижні спеціальні заходи.

     

    Основні цілі проєкту:

     

    • захист, презентація та пізнання культурних, історичних й інтелектуальних відомостей стосовно вин з різних країн та регіонів світу;
    • можливість зміцнити міжнародний імідж як виноробної держави світу;
    • для підприємств – можливість набути світового визнання та високого статусу “послів вина”;
    • розширення ринків збуту.

     

    Як взяти участь

     

    Бажаючі претендувати на статус вин-амбасадорів мають до 20 серпня подати заявку за посиланням.

     

    Після цього до 28-29 серпня буде здійснена оцінка “в сліпу” претендентів у лабораторії сенсорного аналізу Українського інституту вина.

     

    А вже 30 серпня відбудеться нагородження переможців на урочистій церемонії у Дипломатичній академії МЗС України.

     

    За підсумками відбору колекцію у складі 21 зразка вин українського виробництва, які одержать статус Ukrainian Wine Ambassador 2024, передадуть до La Cité du Vin.

     

    Довідково:

     

    Центр світової культурної винної спадщини La Cité du Vin був відкритий у 2016-му році і з тих пір став знаковим соціальним об’єктом як для французів, так і для туристів. Щороку він приймає в середньому 500 000 відвідувачів 180-ти різних національностей, а також понад тисячу французьких і іноземних журналістів.

     

    Переможці відбору-2023 були представлені під патронатом президента Франції Еммануеля Макрона на щорічних виставках Wine Paris і Vinexpo Paris, в Університеті Сорбонни та на багатьох дипломатичних заходах.

     

    Читайте також:

     

    Результати Всеукраїнського відбору Амбасадорських вин 2023: список переможців, які представлятимуть Україну в Місті Вина

     

    В Україні з’явилися нові географічні зазначення: баранина та вино Фрумушика

     

    Закарпатське вино отримало географічне зазначення

     

    Олексенко Олексій
    Олексенко Олексій
    administrator

    Коментарів немає