Preloader Image
office@nipo.gov.ua
  • Українська
  • English
  • Практика Суду ЄС: справа Levola Hengelo BV – про охорону авторським правом смаку харчового продукту
    21 Червня 2023 Коментарів немає Irena

    Практика Суду ЄС: справа Levola Hengelo BV – про охорону авторським правом смаку харчового продукту

     

    Триває реалізація проєкту від Академії інтелектуальної власності IP офісу – Практика Суду ЄС. Презентуємо новий неофіційний переклад рішення Суду ЄС в категорії «оригінальність, поняття твору».

     

    Справа Levola Hengelo BV

     

    Рішення Суду ЄС по справі C-310/17 від 13 листопада 2018 року (Levola Hengelo BV) дало відповідь на ряд цікавих питань, зокрема:

    • неможливість охорони авторським правом смаку харчового продукту;
    • необхідність “стабільної” форми вираження, яку можна відрізнити від інших такого ж виду.

     

    Таким чином, у цьому рішенні Суд також торкнувся поняття “твір” у розумінні права ЄС, яке має тлумачитися однаково.

     

    Запрошуємо до ознайомлення та збережень:

    • Резюме рішення Суду ЄС у справі Levola Hengelo BVтут.
    • Неофіційний переклад рішення – за посиланням.

     

    Довідково:

     

    Неофіційні переклади та резюме публікуються командою IP офісу в межах просвітницького проєкту про практику Суду ЄС з питань інтелектуальної власності для глибшого розуміння суті положень окремих Директив ЄС.

     

    Всі резюме рішень Суду ЄС шукайте за хештегом #IPAcademy_ПрактикаСудуЄС на сторінці Академії інтелектуальної власності у Facebook.

     

    Читайте також:

     

    Практика Суду ЄС: справа SAS Institute Inc. – щодо прав на компʼютерну програму та випадків її правомірного використання

     

    Практика суду ЄС: охорона авторським правом розкладу футбольних матчів як бази даних

    Irena
    Irena
    administrator

    Коментарів немає