Preloader Image
office@nipo.gov.ua
  • Українська
  • English
  • Представники Центру медіації та посередництва IP офісу взяли участь в International IP Mediation Conference 2023
    27 Жовтня 2023 Коментарів немає Alex

    Представники Центру медіації та посередництва IP офісу взяли участь в International IP Mediation Conference 2023

     

    Посередництво та альтернативні способи вирішення спорів відіграють значну роль у підтримці конкурентоспроможності бізнесу ЄС, особливо в економіці з інтенсивним використанням інтелектуальної власності. Альтернативні інструменти дозволяють вирішити ІР-спір ефективно, оперативно, уникнувши дорогих витрат на судовий процес.

     

    Про це йшлося під час International IP Mediation Conference 2023, яка відбулася в Аліканте (Іспанія). Участь у заході в онлайн форматі взяли представники Центру медіації та посередництва українського IP офісу Ауріка Грибовська та Олександра Падучак.

     

    Конференція зібрала провідних міжнародних експертів і зацікавлених сторін для обговорення останніх подій і ключових питань медіації та альтернативних способів вирішення спорів у сфері інтелектуальної власності.

     

     

    Під час виступу виконавчий директор Відомства з інтелектуальної власності ЄС (EUIPO) Жоао Неграу зазначив, що сьогодні питання IP-медіації стоїть на порядку денному EUIPO. 

     

    IP-аташе в Постійному представництві Іспанії в ЄС Хосе Антоніо Хіль Селедоніо констатував, що IP-медіація вже стала потужним інструментом у сфері інтелектуальної власності, який дозволяє зберігати час та кошти, а також сприяє бізнесу завдяки фокусу на стимулюванні економічного зростання та вдосконалені ділового суспільства

     

    Віце-президент Суду загальної юрисдикції ЄС Саввас Папасаввас відзначив, що суспільство має прийняти IP-медіацію та адаптуватися до неї, адже доступ до правосуддя, окрім традиційної судової системи, має бути забезпечений за допомогою альтернативних способів вирішення спорів.

     

    Читайте також:

     

    ІР офіс запрошує до співпраці медіаторів, які залучатимуться до вирішення спорів у сфері інтелектуальної власності

     

    Провідні медіатори – про запровадження сервісу ІР-медіації на базі ІР офісу (відео)

     

    ІР офісом затверджені документи з медіації

    Alex
    Alex
    administrator

    Коментарів немає