Preloader Image
office@nipo.gov.ua
  • Українська
  • English
  • Апеляційна палата, Центр медіації та Наглядова рада – першочергові завдання, – Владислав Білоцький про роботу ІР офісу
    28 Лютого 2023 Коментарів немає Irena

    Апеляційна палата, Центр медіації та Наглядова рада – першочергові завдання, – Владислав Білоцький про роботу ІР офісу

    Починаємо знайомити із командою українського ІР офісу.

     

    Владислав Білоцький, заступник директора

     

    Очолює напрям судового захисту ІВ, роботу Апеляційної палати, інших колегіальних органів та займається забезпеченням прозорості роботи Офісу. Має більш ніж 10-річний досвід роботи юристом у сфері інтелектуальної власності. Є радником заступника Керівника Офісу Президента з питань захисту ІВ.

     

    Сфера інтелектуальної власності для Владислава Білоцького зараз – його фронт роботи:

     

    «Всі досягнення людства — так чи інакше інтелектуальна власність: від колеса до мікрочіпа. Це рушій прогресу. Я в сфері ІВ більше 10 років: і як адвокат, і як професіонал, який реєструє обʼєкти інтелектуальної власності».


    Пріоритети у роботі: нульова толерантність до корупції і повна прозорість роботи судового департаменту ІР офісу. Впровадження європейських стандартів, обовʼязково – досвід аналогічних іноземних організацій, покращення якості роботи органів, за які відповідають підпорядковані підрозділи.

     

    «Корупція під час війни це військовий злочин: ті, хто цим займаються, допомагають ворогу знищувати економіку держави. На такі факти я буду реагувати максимально жорстко».


    Судовий департамент: повна зміна підходу до судових справ.

     

    «До IP офісу я прийшов з бізнес-адвокатури, в мене була успішна практика і багато зіркових клієнтів, яким я допомагав захищати їх права інтелектуальної власності.  Саме тому впровадження моделі роботи бізнес-адвокатури – це те, що успішно реалізується в Офісі вже». 


    Апеляційна палата. Ми працюємо над розширенням функцій Апеляційної палати та спрощенням процедур її діяльності. Наша мета – надати заінтересованим особам більше можливостей захищати їх права, передбачити можливість визнавати недійсними свідоцтва на торговельні марки в Апеляційній палаті. Також, ми розглядаємо можливості спрощеної процедури розгляду заперечень проти рішень НОІВ. Це значно пришвидшить процес розгляду відповідних справ.

     

    Центр медіації. Новий інструмент для української системи інтелектуальної власності, який працює в усіх розвинутих економіках світу. Він допоможе креатору, винахіднику і бізнесу у вирішенні спорів.

     

    Наглядова рада. Її створення – одне з пріоритетних завдань. Доступ до інформації про офіс та контроль стейкхолдерів за його діяльністю  –  один з найважливіших кроків, що має забезпечити прозорість роботи ІР офісу.


    Владислав Білоцький прагне перетворити ІР офіс на клієнтоорієнтований сервісний центр:

     

    «Моя мрія: побудувати такий судовий департамент, який стане взірцем для інших державних органів. Ми вже впроваджуємо нові стандарти роботи та осучаснюємо підходи підготовки до судових процесів. Адже від нас залежить репутація як IP офісу, так і всієї сфери інтелектуальної власності. ІР офіс — це не радянська бюрократична машина, а сервісний центр,  який допомагає креатору і бізнесу».

    Irena
    Irena
    administrator

    Коментарів немає