Preloader Image
office@nipo.gov.ua
  • Українська
  • English
  • Україна може скористатися досвідом Республіки Корея для вдосконалення власної ІР системи та розвитку інновацій – Олена Орлюк
    26 Червня 2024 Коментарів немає Irena

    Україна може скористатися досвідом Республіки Корея для вдосконалення власної ІР системи та розвитку інновацій – Олена Орлюк

     

    Налагодження тісного двостороннього співробітництва з національними ІР відомствами інших країн – є одним із пріоритетних завдань для українського ІР офісу, який вивчає передовий досвід іноземних країн, особливо таких як Республіка Корея – однієї з провідних держав світу в галузі інновацій і технологій. 

     

    На цьому наголосила директорка ІР офісу Олена Орлюк під час зустрічі з Почесним консулом Республіки Корея у місті Львів Владиславом Ртіщевим, яка відбулася сьогодні в ІР офісі.

     

    Під час зустрічі обговорили досвід Республіки Корея в охороні, захисті та комерціалізації інтелектуальної власності, розвиток інноваційної діяльності та ймовірні шляхи для поглиблення співробітництва з цих питань.

     

    Владислав Ртіщев наголосив на послідовності реалізації державної політики Республіки Корея, спрямованої на розвиток винахідництва та інновацій, на успіх тривалого публічно-приватного партнерства у цій сфері, що впливає на високі технологічні та інноваційні показники Кореї.

     

    Очільниця ІР офісу переконана, що Україна може скористатися цим досвідом для вдосконалення власної системи правової охорони інтелектуальної власності, захисту ІР прав, трансферу технологій та розвитку інновацій.

     

    Олена Орлюк розповіла про успішну роботу National IP&Innovations Hub, який є елементом інтелектуально-інноваційної інфраструктури України, та розвиток мережі регіональних інноваційних хабів. Вона впевнена у тому, що співпраця Республіки Корея і України може допомогти нашій країні підвищити науково-технологічний потенціал, а залучення корейських інвестицій в українські стартапи та технологічні компанії сприятиме розвитку національної економіки.

     

    “Український ІР офіс в межах своєї компетенції готовий долучатися до цієї комунікації та відкритий до співробітництва”, – запевнила Олена Орлюк.

     

    Читайте також:

     

    Очільниця ІР офісу зустрілася із представниками пацієнтських організацій

     

    ІР офіс презентує Дорожню карту регіональних інноваційних хабів

    Irena
    Irena
    administrator

    Коментарів немає