Preloader Image
office@nipo.gov.ua
  • Українська
  • English
  • Зміцнення ІР прав в Україні, Молдові та Грузії: відбулося перше засідання Наглядового Комітету проєкту EU4IP
    04 Липня 2024 Коментарів немає Irena

    Зміцнення ІР прав в Україні, Молдові та Грузії: відбулося перше засідання Наглядового Комітету проєкту EU4IP

     

    Активна робота щодо реалізації проєкту EU4IP “Зміцнення прав інтелектуальної власності в Україні, Молдові та Грузії” – триває. 

     

    Наприкінці червня 2024 року відбулося перше засідання Наглядового Комітету проєкту за участі представників Європейської Комісії (DG NEAR, DG GROW, DG CNECT, DG TRADE та DG AGRI), Представництв Європейського Союзу в країнах-учасницях проєкту, Відомства з інтелектуальної власності Європейського Союзу (EUIPO), Європейського патентного відомства (EPO), українського ІР офісу (УКРНОІВІ), Національного центру інтелектуальної власності Грузії (Sakpatenti), Державного агентства з інтелектуальної власності Молдови (AGEPI), Бюро сортів рослин Співтовариства (CPVO) та Всесвітньої організації інтелектуальної власності (WIPO) як спостерігача. Це засідання стало підсумком початкового етапу реалізації проєкту EU4IP та узгодженням заходів на наступні 18 місяців.

     

    У ході зустрічі було узгоджено Загальний робочий план імплементації EU4IP, який окреслює загальну стратегію на наступні чотири роки, та 1-й робочий план, у якому детально описано заходи, що матимуть місце протягом наступних 18 місяців реалізації проєкту (з 1 липня 2024 року по 31 грудня 2025 року).

     

       

     

    Зокрема, для України пріоритетними на найближчий час будуть наступні напрями співпраці:

     

    • підтримка адаптації законодавства України до законодавства ЄС: порівняльно-правовий аналіз та розробка змін до законодавства/нормативних актів у сфері авторського права і суміжних прав, торговельних марок, винаходів, комерційної таємниці, захисту прав інтелектуальної власності;

     

    • розбудова потенціалу та поглиблення знань щодо правової бази та практики ЄС у сфері правової охорони географічних зазначень;

     

    • інтеграція інструментів адміністрування об’єктів інтелектуальної власності (пошукових та класифікаційних баз даних EUIPN);

     

    • участь українських фахівців у європейських заходах сфери інтелектуальної власності;

     

    • навчальні візити та заходи з підвищення обізнаності;

     

    • посилення співпраці між Обсерваторією EUIPO з питань порушення прав інтелектуальної власності та Центром спостереження з питань порушення прав інтелектуальної власності ІР офісу.

     

    Під час засідання Наглядового Комітету перший заступник директора ІР офісу Богдан Падучак, наголосив: “Регіональне співробітництво та розбудова зв’язків є однією з ключових ролей у програмі EU4IP, що особливо важливо для українського ІР офісу. Наша співпраця з EUIPO та EPO, регіональними та національними відомствами ІВ – це не лише виконання рекомендацій Європейської Комісії та наш європейський шлях, а й щира дружба та співпраця, адже зміцнення зв’язків позитивно впливає на весь сектор і навіть дає нам сили для боротьби з агресором”.

     

     

    Очікувані результати реалізації проєкту EU4IP суттєво допоможуть Україні на шляху вступу та набуття членства в ЄС, розвитку економіки, її інноваційної спроможності і економічному відновленню України.

     

    Читайте також:

     

    Проєкт EU4IP стане практичним інструментом підтримки малого і середнього бізнесу, підприємств, креаторів та інноваторів, – Олена Орлюк

     

    Зміцнення прав інтелектуальної власності в Україні, Грузії та Молдові для підтримки вступу до Європейського Союзу

    Irena
    Irena
    administrator

    Коментарів немає