Preloader Image
office@nipo.gov.ua
  • Українська
  • English
  • SME Fund 2024: триває програма з грантової підтримки українського малого та середнього бізнесу щодо реєстрації IP об’єктів в ЄС
    08 Липня 2024 Коментарів немає Irena

    SME Fund 2024: триває програма з грантової підтримки українського малого та середнього бізнесу щодо реєстрації IP об’єктів в ЄС

    Триває програма грантової підтримки, за якої українські малі та середні підприємства (МСП/SME) мають можливість заощадити кошти на реєстрації своїх об’єктів інтелектуальної власності в Європейському Союзі. Зокрема український бізнес може отримати ваучери для відшкодування витрат на реєстрацію торговельних марок, промислових зразків та сортів рослин в межах програми SME Fund 2024.

     

    SME Fund 2024 — грантова програма, ініціатива Європейської комісії, що реалізується Відомством з інтелектуальної власності Європейського Союзу (EUIPO), спрямована на підтримку малих і середніх підприємств у отриманні правової охорони на об’єкти інтелектуальної власності через надання ваучерів на відшкодування витрат.

     

    Варто зазначити, що наразі відшкодування витрат на реєстрацію патентів тимчасово недоступні для нових заявок, оскільки кошти вичерпано через велику кількість отриманих запитів.

     

    Проте інші можливості все ще доступні. Українські підприємці все ще можуть подати заявку на відшкодування витрат на отримання міжнародної охорони для торговельної марки і промислового зразка, а також витрати, необхідні для охорони сортів рослин ЄС.

     

    Фонд МСП пропонує фінансову підтримку для заощадження на реєстрації ОПІВ, а саме:

     

    • відшкодування 75% зборів, що стягуються відомствами інтелектуальної власності (національні, регіональні ІР офіси та EUIPO) та відшкодування 50% зборів, стягнутих WIPO за отримання міжнародної охорони для торговельної марки і промислового зразка, але не більше 1000 євро;

     

    • відшкодування 75% зборів за заявку, що стягуються відомствами інтелектуальної власності (національні патенти та європейські патенти, включаючи унітарні патенти), але не більше 1500 євро, необхідних для охорони сортів рослин ЄС.

     

    Звертаємо увагу, що МСП, які отримали відшкодування у 2023 році, можуть знову подати запит на отримання ваучерів у 2024-му, проте використання двох ваучерів одночасно неможливо (якщо ви отримали один ваучер, то наступним можна скористатися лише після використання попереднього).

     

    Звертайтеся до Консультаційного центру IP офісу для отримання додаткової інформації та допомоги з поданням заявок. Не пропустіть можливість скористатися цією підтримкою для розвитку вашого бізнесу!

     

    Довідково:

     

    • Контактна особа Консультаційного центру:

     

    Кречко Вікторія Валеріївна,

    заступник начальника відділу координації грантової діяльності IP офісу,

    +380 (95) 015 80 85,

    viktoriia.krechko@nipo.gov.ua.

     

     

    Читайте також:

     

    Як знайти фінансування на втілення ідей: представниця IP офісу долучилася до програми з проєктного менеджменту USAID

     

    Розвиток інноваційної екосистеми: в Івано-Франківську пройшов навчально-практичний захід щодо грантових можливостей

    Irena
    Irena
    administrator

    Коментарів немає