Preloader Image
office@nipo.gov.ua
  • Українська
  • English
  • Як змінилась українська IP-сфера після початку повномасштабної війни, – Микола Потоцький в проєкті “Просто про IP та інновації”
    06 Жовтня 2023 Коментарів немає Irena

    Як змінилась українська IP-сфера після початку повномасштабної війни, – Микола Потоцький в проєкті “Просто про IP та інновації”

     

    Український бізнес припинив звʼязки з росією після 24 лютого 2022 року, і відтоді заявки на реєстрацію обʼєктів інтелектуальної власності в рф не подаються. Про це розповів радник директора IP офісу, доктор юридичних наук Микола Потоцький у 3-му випуску ютуб-проєкту “Просто про IP та інновації”.

     

    Українські підприємці зараз реєструють обʼєкти ІВ в країнах ЄС та у США. Наш бізнес починає бачити своє майбутнє в Європі. Хочу відзначити, що з 2014 року – з часу початку війни з рф – постійно зменшується подання заявок на обʼєкти права ІВ до російської федерації. А вже після початку повномасштабного вторгнення, тобто з 24 лютого 2022 року, ми відзначаємо, що наш бізнес припиняє повністю звʼязки з рф. Заявки на реєстрацію прав інтелектуальної власності не подаються до росії”, – наголосив Микола Потоцький.

     

    ІР офіс зі свого боку повністю припинив реєстрацію обʼєктів ІВ від осіб, які зареєстровані в росії або повʼязані з країною-агресором.

     

    Принципова позиція ІР офісу полягає в тому, що ми не реєструємо обʼєкти інтелектуальної власності, повʼязані з особами, які мають звʼязки з рф. Ми розуміємо, що права інтелектуальної власності можуть бути джерелом фінансування країни-агресора, відтак відслідковуємо та ідентифікуємо такі обʼєкти і не допускаємо таких реєстрацій”, — акцентував радник директора IP офісу.

     

    Також у випуску “Просто про IP та інновації” з Миколою Потоцьким ви дізнаєтесь:

    • Як повномасштабна війна вплинула на сферу інтелектуальної власності?
    • Чи є різниця у процедурах патентування порівняно з мирним часом?
    • Переваги закону про захист інтересів осіб у сфері інтелектуальної власності під час війни.

     

    Дивіться повний випуск:

     

     

    Читайте (і дивіться) також:

     

    Про нові сервіси і принципи роботи IP офісу: Олена Орлюк в проєкті «Просто про IP та інновації»

     

    Про плагіат та покарання за «піратство»: Владислав Білоцький в проєкті «Просто про IP та інновації» (відео)

    Irena
    Irena
    administrator

    Коментарів немає