Preloader Image
office@nipo.gov.ua
  • Українська
  • English
  • На полях Генасамблеї ВОІВ українська делегація вимагає визнання міжнародно визнаних кордонів України в усіх контекстах, пов’язаних з ІР, реєстрами ВОІВ та глобальними послугами
    11 Липня 2024 Коментарів немає Irena

    На полях Генасамблеї ВОІВ українська делегація вимагає визнання міжнародно визнаних кордонів України в усіх контекстах, пов’язаних з ІР, реєстрами ВОІВ та глобальними послугами

     

    росія продовжує зловживати ресурсами ВОІВ для легітимізації своєї військової окупації, зокрема надаючи неправдиву інформацію про адреси заявників з тимчасово окупованих територій України через глобальні сервіси інтелектуальної власності, такі як системи РСТ.

     

    Ми вимагаємо, щоб міжнародно визнані кордони України були повністю визнані в усіх контекстах, пов’язаних з інтелектуальною власністю, реєстрами ВОІВ та глобальними послугами.

     

    На цьому наголосив заступник директора українського ІР офісу Владислав Білоцький у заяві, яку він оголосив під час 65-ї серії засідань Асамблей держав-членів ВОІВ, котрі тривають цими днями у Женеві (Швейцарія).

     

    Українська делегація виступила з заявою під час розгляду пункту 10 (iii) порядку денного “Постійний комітет з патентного права (SCP)” 11 липня 2024 року.

     

    За словами представника української делегації, використання патентної гнучкості та доступ до недорогих життєво необхідних лікарських засобів з метою охорони здоров’я становить великий інтерес для України та її суспільства, яке постраждало від найбільшої гуманітарної кризи в Європі з часів Другої світової війни через російську агресію.

     

    Владислав Білоцький зазначив, що за цих обставин Україна переглядає Національну стратегію розвитку сфери інтелектуальної власності до 2030 року за значної підтримки та координації з боку ВОІВ.

     

    “Перед обличчям масштабних руйнівних наслідків однією з головних стратегічних цілей цього документу є захист і зміцнення національної безпеки шляхом надання необхідної підтримки оборонному сектору та сектору охорони здоров’я. Крім цього, у стратегії йтиметься про спрямованість нашої діяльності на забезпечення національних інтересів та захист життя і здоров’я наших громадян, і повністю відповідатиме міжнародним зобов’язанням в межах процесу вступу України до ЄС та Угоди ТРІПС”, – запевнив представник українського ІР офісу.

     

    Резюмуючи, він висловив слова подяки заступниці Генерального директора пані Лізі Йоргенсон та Відділу патентного та технологічного права за професійну допомогу ВОІВ у вдосконаленні українського законодавства у сфері патентів та корисних моделей, зокрема за комплексний аналіз імплементації винятку Болар.

     

    Також делегація України подякувала Секретаріату, головам SCP і делегатам за їхній конструктивний підхід до майбутньої роботи Комітету та цінний внесок у обговорення таких важливих питань, як обмеження та винятки з патентних прав, якість патентів, патенти у сфері охорони здоров’я, а також патентоспроможність у контексті винаходів, створених за допомогою штучного інтелекту.

     

    Читайте також інші новини Генасамблеї:

     

    Вплив ШІ на сферу авторського права та винятки й обмеження з авторського права для людей з інвалідністю – заява України під час Генасамблеї ВОІВ

     

    INTA готова підтримати ІР систему України та національне відомство в умовах війни, що триває: результати зустрічі керівництва ІР офісу і Міжнародної асоціації ТМ

     

    Боротьба з російською дезінформацією на полях Асамблей держав-членів ВОІВ

     

    Впровадження кращих міжнародних практик з медіації зміцнить систему захисту ІР прав в Україні – заява Владислава Білоцького під час Генасамблеї ВОІВ

    Irena
    Irena
    administrator

    Коментарів немає