Preloader Image
office@nipo.gov.ua
  • Українська
  • English
  • IP освіта: Літній кампус з інтелектуальної власності для екосвідомої молоді
    18 Липня 2024 Коментарів немає Irena

    IP освіта: Літній кампус з інтелектуальної власності для екосвідомої молоді

     

    У межах заходу команда Академії інтелектуальної власності IP офісу підготувала серію пізнавальних тренінгів для юних дослідників.

     

    На базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України було проведено серію тренінгів з інтелектуальної власності для юних дослідників – Літній кампус.

     

    Команда Академії інтелектуальної власності IP офісу підготувала захоплюючі та пізнавальні заняття для юних дослідників (11-17 років), аби надихнути їх на активну участь у створенні літературно-художніх творів та науково-технічних розробок, які впливатимуть на охорону навколишнього середовища та збереження планети. А також для того, щоб продемонструвати, як їхні творчі ідеї можуть вплинути на поліпшення екології.

     

    У межах Літнього кампусу учасники матимуть можливість дізнатися, як забезпечити надійну правову охорону різних обʼєктів інтелектуальної власності. Вони також довідаються, як творіння можуть принести соціальний ефект суспільству (покращити життя інших людей, зберегти навколишнє середовище). А також про особисту вигоду, яку можна отримати завдяки монетизації ідей, їх масштабуванню та популяризації у суспільстві.

     

       

    Команда української IP Академії провела низку пізнавальних тренінгів для юних дослідників.

     

    Також юні дослідники отримають відповіді на такі запитання:

     

    • Що таке об’єкти авторського права та як забезпечити їх надійну правову охорону?

     

    • Як створювати об’єкти авторського права: мобільні застосунки, що допомагатимуть сортувати відходи та контролювати споживання ресурсів?

     

    • Як отримати патент на технічні рішення та розробки, що можуть захистити навколишнє середовище та зробити наш світ кращим?

     

    • Як сучасні технології полегшують та сприяють вирішенню екологічних проблем?

     

    • чи є підводні камені та відмінності у правовій охороні між зареєстрованими та незареєстрованими промисловими зразками?

     

    • Як обрати назву для індивідуалізації власних товарів та послуг?

     

    • Чи можна забезпечити охорону назві місця походження товару?

     

    Завдяки креативним заняттям діти вчаться реалізовувати свій творчий потенціал через створення власних проєктів, а також набувають знання щодо їх правової охорони та комерціалізації.

     

    Один із тренінгів – “Авторське право для юних дослідників: про ідеї та їх втілення” – відвідала очільниця IP офісу Олена Орлюк, яка звернулася до учасників із вітальним словом:

     

    “Творіть, не ставте собі кордонів й не відчувайте обмежень. Цінуйте свою роботу і пишайтеся собою, адже кожна ваша ідея – це внесок у майбутнє. Сьогодні говорять, що інтелектуальна власність – це тиха революція, яка відкрила величезні можливості для розвитку науки, культури та економіки. Технології, які створюються сьогодні, закладають підґрунтя для завтрашнього креаторства. Це як магічна сила, що розкриває перед вами двері до світу безмежних можливостей”.

     

       

     

    Також учасники вже відвідали тренінги на теми “Екофантазії: творчі рішення для порятунку Планети” та “Магія мистецтва: сила творчості задля порятунку Планети”. Попереду – нові цікаві теми від IP Academy.

     

     

    Читайте також:

     

    Як ідеї змінюють світ: урок IP Academy в межах IP Week про творчі екоініціативи

     

    Основи інтелектуальної власності для дітей: IP офіс провів майстер-клас у Школі Супергероїв

     

    Креатив змінює світ: відбувся тренінг IP Academy для дітей в НЕНЦ

    Irena
    Irena
    administrator

    Коментарів немає