Preloader Image
office@nipo.gov.ua
  • Українська
  • English
  • Як розвивати винахідництво та підвищувати науковий потенціал університетів, – Ганна Толстанова у проєкті “Просто про IP та інновації” (відео)
    20 Жовтня 2023 Коментарів немає Irena

    Як розвивати винахідництво та підвищувати науковий потенціал університетів, – Ганна Толстанова у проєкті “Просто про IP та інновації” (відео)

     

    Чому для студентів важливо вивчати основи інноваційної діяльності та як зацікавити бізнес – розповідає проректорка з наукової роботи КНУ.

     

    Класичні університети та фундаментальні знання, які вони дають, є основою для народження інновацій. Про роль університетів у розвитку винахідництва серед молоді розповіла докторка біологічних наук, проректорка з наукової роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка Ганна Толстанова у 4-му випуску ютуб-проєкту “Просто про IP та інновації”.

     

    “Ми маємо всім студентам, незалежно від спрямування та галузі знань, розповідати, як стати підприємцем. Адже підприємець – це саме той, хто може отримані в науковій лабораторії знання перетворити на новий проєкт, технологію чи стартап”, – акцентувала під час розмови Ганна Толстанова.

     

    Стимулювання винахідництва серед студентів і покращення взаємодії університетів та бізнесу стали ключовими темами бесіди.

     

    Зокрема, говорили про:

     

    • вивчення основ інноваційної діяльності в університетах;
    • про відповідь університетів на запити ринку праці;
    • про інноваційні центри при університетах;
    • про те, як потрібно діяти, аби бізнес підтримав науковий стартап.

     

    Переглянути повний випуск можна тут:

     

     

    Читайте (і дивіться) також:

     

    Про нові сервіси і принципи роботи IP офісу: Олена Орлюк в проєкті «Просто про IP та інновації»

     

    Про плагіат та покарання за «піратство»: Владислав Білоцький в проєкті «Просто про IP та інновації» (відео)

     

    Про зміни в українські IP-сфері після початку повномасштабної війни: Микола Потоцький в проєкті “Просто про IP та інновації”

    Irena
    Irena
    administrator

    Коментарів немає